Staré hry – Asterix & Obelix — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Staré hry – Asterix & Obelix

Čas 19. 4. 2009 000 14.49 Kategorie Hry

Asterix & ObelixPoslední dobou není žádná nová hra, která by mě zaujala, nebo na kterou bych měl náladu. Proto se často vracím ke klasikám, které jsem hrál v dávných dobách. Aktuálně to byla plošinovka Asterix & Obelix, která vyšla v roce 1996 na PC, ale také na SNESu nebo Game Boy. Já ji kdysi hrál na PC a byla to jedna z prvních her, které jsem kdy hrál.

Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot

Hra vychází ze stejnojmenného komixu a můžete hrát jak za Asterixe, tak za Obelixe. Volba je čistě na vás. Jak jsem již psal, jedná se o plošinovku. K dispozici je přes 20 úrovní a na každou máte určitý čas, během kterého ji musíte projít. V jednotlivých levelech můžete sbírat zlaťáky, které se počítají do vašeho skóre, a také zlaté hvězdičky. Pokud v jednom levelu vysbíráte všech 10 zlatých hvězdiček, dostanete přístup do speciálního levelu, kde si můžete nasbírat spoustu zlaťáků, doplnit zdraví či získat další život.

Postupem hry se dostanete na spoustu míst. Hra začíná ve vesnici v Galii, na lodi přes kanál La Manche se dostanete do Londýna, zahrajete si zde rugby. Ocitnete se také ve švýcarských Alpách, budete loupit v bance, zúčastníte se olympiády v Athénách (běh, překážky a hod oštěpem), navštívíte Egypt, Pyreneje a další místa. Proti vám se postaví Římané, piráti, různá zvěř od divočáků přes veverky až po ptáky.

Hra obsahuje také zábavný kooperativní mód, ve kterém hrají najednou 2 hráči. Jeden za Asterixe a druhý za Obelixe. Nehraje se prostřednictvím sítě, ale oba hráči hrají na jednom počítači a jedné klávesnici.

Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot Asterix & Obelix screenshot

Hra se již určitě nedá koupit, určitě jí ale seženete na různých abandonware stránkách. Hru doporučuji spouštět přes DOSBox, který zajistí bezproblémový chod. Já jsem hrál na Windows Vista 64bit a hra krásně běhala včetně zvukového doprovodu.


Tento příspěvek byl publikován dne 19. 4. 2009 v 14:49 v rubrice Hry.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

4 komentářů k příspěvku “Staré hry – Asterix & Obelix”

  1. Áňa napsal:

    Tuhle hru jsem si chtěla vždycky zahrát, ale nemůžu ji nikde najít. Nevíte, kde bych si jí mohla stáhnout? Kdyžtak mi prosím pošlete odkaz na: ana.lentilka@seznam.cz

  2. krtek napsal:

    plis kde by sem ji moh stahnout poslete na mail Krtek7605@gmail.com diky

  3. radka napsal:

    mě to nejde na vistách v dos boxu spustit muže temu napsat postup jak spuštíte

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.