Filmy, které jsem viděl v březnu 2009 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v březnu 2009

Čas 6. 4. 2009 000 12.39 Kategorie Filmy

Body of Lies (Labyrint lží)

Body of Lies (Labyrint lží)

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je tajný agent americké zpravodajské služby a spolu s Edem Hoffmanem (Russell Crowe), agentem CIA, se snaží dopadnout teroristu Al-Saleema, který má na svědomí několik bombových útoků a plánuje další. Během své práce se Ferris dostane do Iráku či Jordánska a dobře si musí rozmyslet, komu důvěřovat.

Hodně povedený špionážní thriller s neméně dobrým hereckým obsazením a prostředím, ve kterém se odehrává.

Moje hodnocení: 8/10


Man on Wire

Man on Wire

Dokumentární film o francouzském umělci jménem Philippe Petit. Ten si 7. srpna 1974 splnil svůj sen, když se se svými kamarády dostal na střechu obou věží nejvyšší budovy světa té doby – dvojčat World Trade Center. Mezi věžemi natáhli provazolezecké lano a Philippe po něm prošel z jedné věže na druhou a několikrát to opakoval.

Tato akce samozřejmě nebyla legální a nikdo by to ani nepovolil. Přípravy trvaly 8 měsíců, během kterých musel Philippe a jeho pomocníci pečlivě naplánovat spoustu věcí. Od těch základních (jak se dostat nepozorovaně na střechu) až po ty, které souvisely se samotnou chůzí po laně (jak natáhnout lano, aby se nehoupalo).

V dokumentu, který režíroval James Marsh, jsou použity dobové záběry, rozhovory s aktéry, ale také filmová rekonstrukce celého „zločinu“. Jedná se o velmi zajímavý dokument o muži, který si splnil svůj celoživotní sen. Hodnotím jako můj film měsíce.

Moje hodnocení: 9/10


Pride and Glory

Pride and Glory

Policejní krimi z New Yorku. Policista Ray Tierney (Edward Norton) vyšetřuje případ zabitých policistů. Brzy vyplývají na povrch informace, že za tím stojí jiní, zkorumpovaní policisté. Mezi nimi je i Rayův švagr Jimmy Egan (Colin Farrell). Ray se tak bude muset rozhodnout mezi rodinou a zákonem.

Zajímavý kriminální film se skvělou atmosférou a dobrým herecké obsazením.

Moje hodnocení: 8/10


Quantum of Solace

Quantum of Solace

James Bond (Daniel Craig) se chce pomstít za smrt Vesper z předchozí bondovky. Vyšetřování ho přivede až k Dominicu Greenovi (Mathieu Amalric), člena organizace Quantum, která má zájem o přírodní bohatství v Bolívii. Bond se brzy setká s Camille (Olga Kurylenko), která také prahne po pomstě a budou pokračovat spolu.

Styl posledních bondovek se mi dost líbí a tato není výjimkou. Skvělá akce, výprava, obsazení.

Moje hodnocení: 8/10


Role Models

Role Models

Wheeler (Seann William Scott) a Danny (Paul Rudd) navštěvují školy a prodávají energetický nápoj Minotaur. Kvůli jednomu průšvihu musí jít do programu Velký bratr, ve kterém se každý musí starat o jedno dítě. Wheeler „vyfasuje“ sptratka Ronnieho a Danny fanouška RPG her Augieho. Budou schopni se o tyto děti postat?

Pohodová komedie se spoustou vtipných scének a hlášek. Herecké obsazení také není špatné.

Moje hodnocení: 7/10


Traitor (Zrádce)

Traitor (Zrádce)

Roy Clayton (Guy Pearce), agent FBI, vyšetřuje atentáty, které se začaly objevovat v Evropě. Stopy vedou až k bývalému vojákovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn je uvězněn ve vězení v Jemenu. Z toho později uteče a obviňují ho z nových bombových útoků. Je však Horn doopravdy terorista?

Vcelku zajímavé akční drama s lehce průhlednou zápletkou a skvělými hereckými výkony.

Moje hodnocení: 7/10



Tento příspěvek byl publikován dne 6. 4. 2009 v 12:39 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Jeden komentář k příspěvku “Filmy, které jsem viděl v březnu 2009”

  1. Hrach napsal:

    Body of lies – moc pěkné :)

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.