Filmy, které jsem viděl v lednu 2010 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v lednu 2010

Čas 21. 2. 2010 000 11.26 Kategorie Filmy

2012

2012

Katastrofický film o „konci světa“, který předpověděli Mayové na rok 2012. Film se začíná odehrávat o několik let dříve, kdy vědec Adrian Helmsley objevil velké sluneční erupce a v návaznosti na tom podivné chování zemského jádra. Upozornil vládu USA a ta spolu s několika dalšími národy spustila megalomanský plán na záchranu lidstva.

Oddechový film Rolanda Emmericha s průměrným dějem, lehce nadprůměrnými efekty a povedenou rolí Woodyho Harrelsona.

Moje hodnocení: 6/10


American Pie Presents: The Book of Love (Prci, prci, prcičky: Kniha lásky)

American Pie Presents: The Book of Love

Další spin-off komedie American Pie (Prci, prci, prcičky). Opět se seznámíme s novou partou, která potřebuje nutně řešit své intimní problémy. Tentokrát jim v tom má pomoci bible lásky, kniha zkušeností minulých maturantů na zdejší škole. Kniha je ale zničená a proto ji nejprve budou muset s pomocí pana Levensteina (Eugene Levy) opravit.

Podprůměrná záležitost bez pořádného humoru, divní herci. Poslední „koukatelný“ byl třetí díl ještě s originálním hereckým obsazením.

Moje hodnocení: 3/10


Couples Retreat (Trable v ráji)

Couples Retreat (Trable v ráji)

Jason (Jason Bateman) a Cynthia (Kristen Bell) jsou blízko rozvodu a proto vyrazili na dovolenou na ostrov Bora Bora. Kvůli slevě přemluvili také další 3 páry z okruhu svých známých. Zatím co Jasonovi a Cynthii terapeutická sezení na exotickém ostrově pomáhají, ostatním párům se povinný program moc nezamlouvá.

Průměrná komedie s několika vtipnými momenty, příjemným hereckým obsazením a pěknými sceneriemi z ostrova Bora Bora.

Moje hodnocení: 6/10


Law Abiding Citizen (Ctihodný občan)

Law Abiding Citizen (Ctihodný občan)

Clyde Shelton (Gerard Butler) přišel o svou rodinu a aby toho nebylo málo, tak vrah jeho manželky a dcerky má být propuštěn na svobodu. Clyde se soudní cestou snaží situaci napravit, ale nepovede se to. Proto pečlivě naplánuje svou pomstu jak samotnému vrahovi, svému právnímu zástupci (Jamie Foxx) a celému právnímu systému.

Hodně vydařený a zábavný thriller se zajímavým námětem a dobře zvolenou ústřední hereckou dvojicí.

Moje hodnocení: 8/10


Pandorum

Pandorum

Sci-fi odehrávající se na vesmírné lodi Elysium. Bower (Ben Foster) a Payton (Dennis Quaid) se právě probudili z hibernace, trpí ztrátou paměti a jsou sami uzavřeni v jedné části lodi. K tomu všemu se ze zbytku lodi ozývají divné zvuky. Jejich úkolem je zjistit, co se stalo s lodí, její posádkou a více než 60 000 cestujícími.

Povedený sci-fi film s parádní atmosférou v první třetině filmu, další děj by sice mohl směřovat jiným směrem, ale i tak se jedná o zajímavý film.

Moje hodnocení: 7/10


Paranormal Activity

Paranormal Activity

Hororový film, který natáčejí samotní hrdinové vlastní kamerou (podobně jako v Záhada Blair Witch). Mladý pár Katie a Micah začnou pozorovat nevysvětlitelné jevy ve svém domě. Micah se snaží něco zachytit na kameru i během noci, ale situace se pořád zhoršuje a pobyt v domě začíná být nebezpečný.

Průměrný horor, některé scény jsou hodně děsivé, jiné nudné. Moc se mi nelíbil Spielbergův konec, alternativní originální zakončení je lepší.

Moje hodnocení: 6/10


Saw VI

Saw VI

Další pokračování hororu Saw. Policista Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v práci Jigsawa (Tobin Bell), který je již sice mrtvý, ale zanechal po sobě jasné instrukce na další hrátky s lidskými osudy. O život svůj i svých kolegů a přátel bude nyní bojovat zaměstnanec zdravotní pojišťovny.

Nový Saw pokračuje v zaběhnutých kolejích posledních dílů, spousta brutálních pastí, wow prvek jako v prvním díle se opět nekoná.

Moje hodnocení: 5/10


Surrogates (Náhradníci)

Surrogates (Náhradníci)

Sci-fi film z budoucnosti, kdy lidé veškeré činnosti provádějí na dálku prostřednictvím svých robotických náhradníků. Skuteční lidé nevycházejí ven, jsou pořád v bezpečí domova. Náhradníky začne jednou někdo zabíjet a spolu s nimi i jejich lidské operátory. FBI agent Greer (Bruce Willis) chce strůjce útoků vypátrat a rozkrýt tak celé pozadí problému.

Surrogates je film se zajímavým námětem, jehož potenciál bohužel nebyl naplno využit.

Moje hodnocení: 6/10


Whip It (Vyfič!)

Whip It (Vyfič!)

Hlavní hrdinkou tohoto filmu je Bliss Cavendar (Ellen Page). Ta žije celkem nudný život v malém městě. Duší je rockerka, pracuje jako servírka a chodí na soutěže krásy. Nechodí tam moc dobrovolně, chce jen udělat radost své matce, která v mládí také chodila na podobné soutěže.

Bliss se jednou s kamarádkou podívá do vedlejšího města na drsné závody na kolečkových bruslích a to jí změní život. Tento sport ji hodně zaujme, přihlásí se do teamu a chodí trénovat bez vědomí rodičů. Postupem času se Bliss a celý team zlepšuje, rodiče však přijdou na její tajný koníček. Matka vidí budoucnost své dcery jinde a chce jí brusle zakázat. Otec svou dceru podpoří a ta se tak může zúčastnit velkých závodů.

Whip It je povedený film ze sportovního prostředí. Jedná se o režisérský debut Drew Barrymore, která si ve filmu také zabruslila v teamu s Bliss. Herecké obsazení je taky skvělé, nechybí vtip. Hodnotím jako film měsíce.

Moje hodnocení: 8/10


Whiteout (Bílá smrt)

Whiteout (Bílá smrt)

Krimi film odehrávající se na Amundsen-Scottově základně na Antarktidě. Carrie (Kate Beckinsale) zde pracuje jako policistka a plánuje před zimní sezónu odjet. Plány jí ale zkomplikuje vyšetřování záhadné vraždy, první vraždy na tomto nehostinném kontinentě. Carrie chce případ vyřešit i za cenu, že na základně bude muset zůstat déle.

Zajímavý thriller s dobrým hereckým obsazením a odehrávající se v atraktivní prostředí Antarktidy.

Moje hodnocení: 7/10


Zombieland

Zombieland

Komedie odehrávající se ve světě plném zombies. Dva muži Tallahassee (Woody Harrelson) a Columbus (Jesse Eisenberg) spojí své síly a snaží se udržet naživu. Později se k nim připojí ještě Wichita (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin). Dohromady se vydají na cestu do zábavného parku, aby udělali radost malé Little Rock.

Hodně povedená komedie plná hlášek a vtipných situací, skvělí herci, cameo Billa Murrayho nemá chybu.

Moje hodnocení: 8/10



Tento příspěvek byl publikován dne 21. 2. 2010 v 11:26 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Jeden komentář k příspěvku “Filmy, které jsem viděl v lednu 2010”

  1. Hrach napsal:

    Zatím jsme viděl jen pan Pandorum a dost se mi líbilo, dal bych o bodík víc. :)

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.