The Unit – zajímavý seriál s tematikou Delta Force — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


The Unit – zajímavý seriál s tematikou Delta Force

Čas 25. 7. 2008 000 18.08 Kategorie Seriály

The Unit The Unit je americký seriál, který se začal vysílat v roce 2006. Doposud byly odvysílány 3 řady (respektive 2 a půl, jelikož 3. řada měla kvůli stávce scénáristů jen 11 epizod) a na podzim se začne vysílat premiérová 4. řada. U nás byly nedávno odvysílané první 2 řady pod názvem Jednotka zvláštního určení.

V Americe je seriál celkem úspěšný a má solidní sledovanost, u nás je to přesně naopak (ČSFD 46% a lidi ho moc nedoporučují), což si myslím, že je škoda. Je sice pravda, že některé epizody jsou celkem o ničem, jedná se hlavně o ty, ve kterých není žádná akce. Většina epizod je naproti tomu hodně zajímavá.

The Unit The Unit The Unit

O čem to je

Seriál pojednává o přísně utajované jednotce s názvem ALPHA Team 1st Special Actions Group, která patří pod US Army a navenek vystupuje pod krycím názvem 303rd Logistical Studies Group. Tato jednotka se specializuje na boj proti terorismu a v jednotlivých epizodách vyjíždějí na mise, které se odehrávají po celém světě od samotných USA, přes Anglii, nebo třeba Rusko. To je také jeden z kladů seriálu, jelikož prostředí, ve kterém se seriál odehrává je neokoukané a zajímavé. Jednotka je podobný tým jako Delta Force a seriál má jako předlohu knihu Inside Delta Force: The Story of America’s Elite Counterterrorist Unit.

The Unit The Unit The Unit

Seriál se také zabývá příběhy manželek členů jednotky, které ví, že jejich muži vykonávají velmi nebezpečnou práci někde ve světě, ale to je vše, co ví. Tato část s manželkami je asi největším kamenem úrazu pro seriál. Možná proto se u nás moc neujal. Tyto pasáže jsou celkem nudné, sice jich není moc, ale kvalitě seriálu to rozhodně nepřidá.

Herci

Seriál má celkem zajímavé herecké obsazení. Jednotce velí starší seržant Jonas Blane, kterého hraje Dennis Haysbert (představitel prezidenta Palmera z 24). Plukovníka Toma Ryana hraje Robert Patrick a další méně známí herci podávají také slušné výkony.

The Unit

Seriál se mi líbí, zatím mám shlédlé všechny epizody a nebál bych se vám ho doporučit. Pokud vás zajímá vojenská tematika, zbraně, akční scény, tak se vám bude tento seriál také líbit (pokud překousnete některé slabší díly a dáte mu šanci).

Moje hodnocení: 70%


Tento příspěvek byl publikován dne 25. 7. 2008 v 18:08 v rubrice Seriály.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

9 komentářů k příspěvku “The Unit – zajímavý seriál s tematikou Delta Force”

  1. Akka napsal:

    Já myslím, že je to dobrý seriál. Docela povedený.

  2. Richard napsal:

    JO serial je to perfektni, rad sem se na nej na prime dival ) at uz odvysilaji tu novou radu co nejdrive

  3. Jasper napsal:

    Už jsou 2 nové řady, co na Primě nebyly. A co jsem se jich kdysi ptal, tak je neplánovali vysílat…

  4. Kájosh napsal:

    No ja si osobne myslim, ze je velika skoda ze unas ma tak malou sledovanost .. Zdase mi naopak jako jeden z mala peknych americkych serialu, ktere se unas vysilaji, ci jsou dostupne …

  5. Aspire napsal:

    Serial je dobry protoze je natocen podle dobre knihy. :)
    Sledovanost byla mala, protoze nemel zadnou reklamu a byl vysilan velice pozde v noci. Kdyby takovyserial mela treba Nova, tak ho zpropaguje tak, ze lidi sili po kazde serii. Skoda, ze tomu tak neni.

  6. Jasper napsal:

    Jj, taky se mi líbil. Mám zkouknuté 4 řady a 5. už asi nebude :(
    U nás ho teď vysílají na Primě Cool, ale netuším, kterou řadu, ani jakou tomu udělali propagaci…

  7. Tilie napsal:

    Já tenhle seriál naprosto zbožňuju a to jsem holka! Tolik pěkných uniformovaných chlapů v akci je úplně sen. Sleduju to teda na TV Cool a jsem naštvaná, že to po II. sérii utnuli a dávají odznova, ale vzhledem k tomu, že na slovenské JOJ už taky dobíhá II. řada, tak se modlím, aby nasadili i další, jinak jim tam pošlu asi výhružný dopis.:))

  8. Matěj napsal:

    Příjde mi škoda , že na začatku 3. řady zastřelil snipr mího oblíbence jinak ten serial je BOMBOVEJ ;)

  9. jakub napsal:

    Chci se zeptat kde by bylo možné tento seriál zhlédnout,nikdy sem ho neviděl tak bych za to byl moc vděčný.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.