Oddechové hry: Peggle Nights — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Oddechové hry: Peggle Nights

Čas 22. 10. 2008 000 23.31 Kategorie Hry

Přináším další tip na oddechovou hru. V předchozím článku jsem psal o Geometry Wars a Commander Keen. Nyní to bude Peggle Nights od společnosti PopCap. Oddechové nebo nenáročné hry (anglicky casual games) mě poslední dobou oslovují více, než nějaké komplexní tituly pro hardcore hráče. Casual hry jsou cíleny na široké publikum, jednoduché na ovládání a hlavně nevyžadují velké množství času. Právě takovou hrou je Peggle Nights.

Peggle Nights

Peggle Nights je pokračování hitu Peggle. Herní mechanizmy zůstaly stejné a žádné novinky v hratelnosti se nekonají. Jedná se spíše o kolekci nových levelů.

Peggle NightsPeggle Nights

Princip hry je jednoduchý. V horní části obrazovky můžeme vystřelovat míčky do pole růžně barevných pegů s tvarem kuličky nebo obdélníku. Úkolem je sestřelit všechny oranžové pegy, přičemž počet míčků, které můžeme vystřelit je omezen. Ve spodní části obrazovky pak jezdí záchytný koš, do kterého může míček spadnout, čímž ho můžeme znovu použít.

Peggle NightsPeggle Nights

Kromě oranžových pegů se v poli nacházejí ještě zelené pegy, jejichž sestřelením můžeme využít speciálních schopností postavy, za kterou aktuálně hrajeme (výbuch, extra míček navíc, atd…). Za fialové pegy jsou body navíc a modré pegy nemají žádnou zvláštní vlastnost.

Peggle NightsPeggle Nights

Hra nabízí 60 levelů, možnost hrát v různých módech (adventure, challenge, duel). Koupit se dá na Steamu za 9.99$. Možná by hra mohla trochu více využívat možností Steamu. Například nějaké archivementy nebo možnost porovnat score s ostatními hráči by se určitě hodily. Ale i bez toho je to super oddechová hra.


Tento příspěvek byl publikován dne 22. 10. 2008 v 23:31 v rubrice Hry.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.