Fish Fillets 2: česká logická perla — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Fish Fillets 2: česká logická perla

Čas 10. 7. 2008 000 23.58 Kategorie Hry

Fish Fillets 2 (dále jen FF2) je logická hra původem z Čech, za kterou stojí tým ALTAR games. Vyšla minulý rok, přičemž první díl spatřil světlo světa přibližně před 10 lety (tento první díl byl již uvolněn ke stažení zdarma).

Fish Fillets 2 screenshot Fish Fillets 2 screenshot Fish Fillets 2 screenshot

FF2 jsem pořídil hned po vydání a mám ji nainstalovanou již rok. Moc času jsem jí ale nevěnoval, což se nyní trochu mění a opět pokračuju dále ve hraní.

A o co ve hře jde? Hlavní hrdinové jsou 2 rybí agenti F.D.T.O. (Fakt Děsně Tajná Organizace). Větší Max Flounder a jeho menší kolegyně Tina Guppyová. Úkolem je procházet jednotlivé herní „místnosti“ a z každé se dostat ven, popřípadě splnit jiný úkol. Je však nutné dodržovat určitá pravidla jako např. že ryby na sebe nesmí shazovat předměty, protože by je to zabilo, Tina neumí pohybovat s kovovými předměty atd… Mimo tyto 2 hlavní postavy přibylo také několik vedlejších postav, které mají speciální schopnosti. Patří mezi ně třeba krab Virgil, který má pevný krunýř a mohou na něj padat předměty, šnek Arnošt, který se umí přilepit na předmět a stát se jeho součástí a několik dalších postav.

Oproti prvnímu dílu, který dohrálo pouze několik desítek lidí v ČR, je druhý díl jednodušší a ryby mohou vykonávat několik pohybů, které v prvním díle nemohly. Patří mezi ně posouvání předmětů po hřbetech ryb nebo poklesnutí pod předměty.

Fish Fillets 2 screenshot Fish Fillets 2 screenshot Fish Fillets 2 screenshot

Hra obsahuje něco málo přes 110 místností. Já mám hotovo zhruba 50. V některých místnostech jsou také bonusové hvězdičky, které je těžší získat a za které se odemykají různé bonusy (videa, puzzle, speciální funkce a bonusové místnosti). Výsledky je možno ukládat na webový portál hry, kde se tvoří různé národní i mezinárodní žebříčky. Zde si můžete prohlédnout mé statistiky.

K dispozici je také editor místností a tak si může každý vytvořit svůj vlastní level a dát ho k dispozici ostatním přes webové stránky hry.

Fish Fillets 2 screenshot Fish Fillets 2 screenshot Fish Fillets 2 screenshot

FF2 je zkrátka hra pro všechny příznivce logických her. Hra nevyžaduje velké množství souvislého času, jednotlivé místnosti je možno hrát ve volných chvílích (já sám už to hraju s velkýma pauzama přes rok). Celou hru včetně všech bonusových hvězdiček dohrálo podle online statistik zatím 45 lidí.


Tento příspěvek byl publikován dne 10. 7. 2008 v 23:58 v rubrice Hry.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.