Filmy, které jsem viděl v listopadu 2008 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v listopadu 2008

Čas 1. 12. 2008 000 08.00 Kategorie Filmy

24: Redemption

24: Redemption

Jack Bauer (Kiefer Sutherland) je po dlouhé době zpět a rovnou ve filmové podobě. Po událostech v 6. řadě seriálu se Jack uchýlil do ústraní. Procestoval celý svět, ale nikde se moc dlouho nezdrží. Momentálně je v Africe a pomáhá v místní škole, čímž chce částečně odčinit své hříchy z minulosti. Zároveň se také skrývá před americkou justicí, která ho chce potrestat za činy spáchané v bývalém CTU, hlavně za nedovolené metody, které používal při výslechu.

V oblasti, kde se nachází škola, operuje generál Juma, který buduje dětskou armádu a chce docílit politického převratu. Američané se od situace distancují a evakuují všechny své lidi z oblasti. Jack tedy musí pomoct svému příteli Carlovi dopravit děti na americké velvyslanectví, i za cenu toho, že ho mohou dopadnout.

24: Redemption hodnotím veskrze kladně. Loňskou sezónu se 24 kvůli stávce scénáristů vůbec nevysílala, a proto tvůrci natočili tento film, aby si připravili půdu pro 7. sezónu seriálu, která přijde do vysílání v lednu 2009. Děj filmu je sice lehce předvídatelný, ale i tak se mi hodně líbil (nepochybně to bude také tou dlouhatánskou dobou, co se 24 nevysílala). Hodnotím jako film měsíce.

Moje hodnocení: 78%


Občan Havel

Občan Havel

Dokumentární film, který nahlíží do života prezidenta Václava Havla. Dokument se začal natáčet v roce 1992 a dokumentuje přes 13 let Havlova života, a to jak z politické, tak i z osobní stránky. Obsaženy jsou všechny hlavní životní okamžiky, od těch veselých až po ty smutné. Nechybí setkání s největšími světovými státníky nebo kapelou Rolling Stones.

Zajímavý dokument, který nám dovoluje nahlédnout do tajů prezidentování. Myslím, že se jedná o velmi unikátní dokumentární počin.

Moje hodnocení: 75%


You Don't Mess with the Zohan (Zohan: Krycí jméno Kadeřník)

You Don’t Mess with the Zohan

Zohan (Adam Sandler) je nejúspěšnější člen protiteroristické skupiny v Izraeli. Jeho snem je ale jiná práce. Proto při souboji s největším protivníkem Phantomem (John Turturro) předstírá svou smrt a odcestuje do Ameriky, kde se chce stát kadeřníkem. Zohan začne nový život, ale jeho nepřítele se dozví, že je naživu.

Bláznivá a zábavná komedie se super hereckým obsazením a spoustou gagů. Sandler se své role zhostil dokonale.

Moje hodnocení: 70%



Tento příspěvek byl publikován dne 1. 12. 2008 v 8:00 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Jeden komentář k příspěvku “Filmy, které jsem viděl v listopadu 2008”

  1. srockerx napsal:

    You Don’t Mess with the Zohan – celkem kravina xD, 55%

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.