Software pro vyúčtování ceny zájezdu — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Software pro vyúčtování ceny zájezdu

Čas 30. 11. 2008 000 16.48 Kategorie PC

V létě jsem dokončil program Vyúčtování ceny zájezdu 2009. Jak už vyplývá z názvu, jedná se o takovou jednoduchou kalkulačku, která slouží pro výpočet ceny autobusového zájezdu. Aplikaci jsem vytvořil taťkovi a slouží především pro řidiče, aby si mohli rychle a jednoduše provést kalkulaci svého zájezdu. Nepředpokládám tedy, že by tento program využilo větší množství lidí, ale možná se někomu bude hodit.

Vyúčtování ceny zájezdu 2009
Hlavní okno aplikace ve skinu „Moderní modrý“

Kromě základních funkcí, jako je samotné počítání cen, daně, ukládání a načítání kalkulací, program umí také vytisknout tiskovou sestavu s výsledky, obsahuje aktuální kurzovní lístek a také je možno přepínat mezi několika skiny.

Zde si můžete program stáhnout (zip, 800kB). Pro spuštění je třeba mít OS Windows a nainstalovaný .NET Framework 2.0. Program jsem vytvořil ve VB.NET, ve kterém jsem předtím moc nedělal. Je to v podstatě moje první a poslední aplikace ve Visual Basicu. Programování v tomto jazyce je celkem jednoduché, GUI jde naklikat ve vizuálním editoru a kód lze v případě potřeby najít v nápovědě nebo na netu. Pokud by vás zajímalo, jak si také do své aplikace přidáte skiny ve stylu Office 2007, tak si přečtěte článek o Krypton Toolkitu na tomto blogu.


Tento příspěvek byl publikován dne 30. 11. 2008 v 16:48 v rubrice PC.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.