Filmy, které jsem viděl v květnu 2009 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v květnu 2009

Čas 4. 6. 2009 000 20.52 Kategorie Filmy

Defiance (Odpor)

Defiance (Odpor)

Drama odehrávající se za 2. světové války v Bělorusku. Příběh popisuje osudy bratrů Bielskich. Když do jejich vesnice přišli nacisté, kteří jim vyvraždili celou rodinu spolu se stovkami dalších Židů, bratři Tuvia (Daniel Craig), Zuse (Liev Schreiber) a Asael Bielski (Jamie Bell) se ukryli v lese. Z počátku se chtěli za každou cenu pomstít a zabít ty, kteří můžou za smrt jejich přátel a rodiny.

Postupem času se k nim přidávali další lidé, kteří utíkali před nacisty. Z počátku se to bratrům moc nelíbilo, jelikož to byli většinou staří lidé, kteří je zdržovali. Navíc bylo obtížné shánět potravu pro velkou skupinu lidí. Nakonec ale pořád přijímají další Židy a dokonce se vracejí do ghett, aby jich osvobodili mnohem více.

Pod vedením Tuvii vybudovali hluboko v lese osadu, ve které se skrývali. Vše mělo svůj pevný řád a všichni museli spolupracovat. Každý, bez ohledu na věk či pohlaví, se učil zacházet se zbraněmi a musel pracovat. Mezi bratry sem tam vznikaly rozpory kvůli vedení osady. Tuvia chtěl spíše zachraňovat lidi, zato Zuse byl bojovník, který po nějaké době osadu opustil, a přidal se k Rudé armádě, kde pomáhal zabíjet nacisty.

Defiance je pěkně natočené válečné drama s dobrým hereckým obsazením. Podle mého názoru by sice filmu prospělo, kdyby byl trochu kratší, ale jinak se jedná o povedený film. Hodnotím jako film měsíce.

Moje hodnocení: 8/10


Lakeview Terrace (Dům na špatné adrese)

Lakeview Terrace (Dům na špatné adrese)

Policista Abel Turner (Samuel L. Jackson) žije ve čtvrti Lakeview Terrace a sám vychovává své dvě děti. Do domu hned vedle Abela se přistěhují noví sousedé Chris a Lisa Mattsonovi. Abelovi se však nelíbí jejich mezirasový vztah a postupně jim to začne dávat hodně najevo. Z klidných sousedských vztahů se najednou stává noční můra.

Vcelku průměrný film s průhlednou zápletkou. Dost to drží hlavně Samuel L. Jackson, bez kterého by to asi byla nuda.

Moje hodnocení: 6/10



Tento příspěvek byl publikován dne 4. 6. 2009 v 20:52 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.