Filmy, které jsem viděl v dubnu 2010 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v dubnu 2010

Čas 5. 5. 2010 000 14.43 Kategorie Filmy

The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (Špatnej polda)

The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

Příběh policisty Terence McDonagha (Nicolas Cage), který zachránil vězně před utonutím, ale poranil si při tom záda. Byl povýšen, bere léky proti bolesti, ale začíná si také s drogami. Pracuje na případu brutálních vražd, kde stopy vedou k dealerovi jménem Big Fate (Xzibit). Do toho musí řešit své dluhy a problémy přítelkyně Frankie (Eva Mendes).

Špatnej polda je celkem povedený a zábavný krimi film s dobrým hereckým obsazením.

Moje hodnocení: 7/10


The Road (Cesta)

The Road (Cesta)

Svět, jak jej známe dnes, již neexistuje. Před několika lety byl zničen, lesy pohltil oheň, většina lidí i zvířat umřela, nefunguje elektřina. Příčinu této masivní devastace nikdo nezná.

Film popisuje příběh otce (Viggo Mortensen) a jeho syna (Kodi Smit-McPhee), kteří se snaží dostat na jih k pobřeží v naději, že zde budou lepší podmínky k životu. Na své cestě potkávají jiné přeživší. Někteří jsou přátelští, jiní se dali na kanibalismus a představují pro otce se synem velkou hrozbu. Formou flashbacků se občas dostaneme do minulosti, kdy otec vzpomíná na svou ženu (Charlize Theron).

Film je adaptací stejnojmenné knihy od spisovatele Cormaca McCarthyho, za kterou dostal Pulitzerovu cenu. Celý film stojí hlavně na parádní depresivní atmosféře zničeného světa, beznaděje. Vše je podbarveno příjemným klavírovým soundtrackem. Herecké výkony ústřední dvojce jsou také uspokojivé. Hodnotím jako film měsíce.

Moje hodnocení: 8/10



Tento příspěvek byl publikován dne 5. 5. 2010 v 14:43 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.