Zajímavé (mini)série — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Zajímavé (mini)série

Čas 26. 9. 2011 000 11.03 Kategorie Seriály

Minisérie nebo chcete-li miniseriály se obvyklke vyznačují nízkým počtem epizod a někdy jen jednou řadou. V tomto článku bych chtěl přiblížit několik takových seriálů, které mě zaujaly přibližně za poslední rok.

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire je seriál z produkce HBO, který se odehrává v americkém městě Atlantic City během éry prohibice, kdy byla zakázána výroba a prodej alkoholu. Na seriálu se mimo jiné podílel i slavný režisér Martin Scorsese.

Hlavní postavou seriálu je Enoch „Nucky“ Thompson, městský pokladník, kterého skvěle ztvárnil Steve Buscemi. Ten se mimo svou politickou kariéru také věnoval dalším, převážně ilegálním aktivitám. Stýkal se s gangstery, angažoval se v nelegálním transportu alkoholu. V seriálu lze také spatřit počátky známého mafiána Al Caponeho, či další postavy podsvětí jako například Johnny Torrio či Lucky Luciano. Zatím byla odvysílána celá první řada s dvanácti díly a brzy se začne vysílat druhá série.

Game of Thrones

Game of Thrones

Hra o trůny je další seriál z produkce HBO. Jedná se o fantasy seriál, který vychází z knižní předlohy Píseň ledu a ohně od autora George R. R. Martina. Přiznám se, že jsem žádnou knihu z této série zatím nečetl, ale chystám se na to.

Seriál se odehrává v Západozemí, kde se nachází Sedm království. Léta zde trvají několik desítek roků a zimy mohou trvat celý život. V úvodu seriálu lord Eddard Stark ze Zimohradu přijme nabídku krále Roberta Baratheona a stane se jeho pobočníkem poté, co původní pobočník za podivných okolností zemřel. Do toho se na severu za Zdí začínají dít divné věci a zároveň hrozí válka s rodem Targaryenů, toho času nacházejícího se ve Východozemí za Úzkým mořem. Zde se začne odvíjet příběh plný intrik, pletichaření a bitev. Aktuálně je odvysílána první řada s deseti díly a na příští rok se chystá druhá série.

The Pacific

The Pacific

The Pacific je desetidílný válečný seriál z produkce HBO, za kterým stojí stejní tvůrci, jako za populárním seriálem Band of Brothers (Bratrstvo neohrožených). Seriál popisuje příběh mariňáků Roberta Leckieho, Eugena Sledgeho a Johna Basiloneho během války v Tichomoří, důležitou součástí 2. světové války.

Příběh začíná několik měsíců po útoku na Pearl Harbor vyloděním amerického námořnictva na ostrově Guadalcanal. Tvůrci nám dají nahlédnout i na boje na ostrovech Peleliu, Okinawa či Iwo Jima. Dozvíme se také něco o dalších osudech hrdinů po kapitulaci Japonska a návratu zpět do Ameriky. Seriál má pouze jednu řadu o deseti epizodách.

The Walking Dead

The Walking Dead

The Walking Dead je hororový seriál, který vysílá stanice AMC. Za seriálem stojí Frank Darabont, který režíroval například filmy Vykoupení z věznice Shawshank či Zelená míle.

V seriálu je zachycen příběh několika přeživších, kteří přežili zombie apokalypsu. Skupinu vede Rick Grimes, který byl před zombie nákazou zástupcem šerifa v malém městečku ve státě Georgia. Celá skupina putuje napříč zdevastovanými USA a snaží se najít nový domov bez nemrtvých. Zatím je odvysílána první řada s šesti epizodami a příští měsíc se začne vysílat řada druhá.


Tento příspěvek byl publikován dne 26. 9. 2011 v 11:03 v rubrice Seriály.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.