Seriály, seriály, seriály… – 2. díl — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Seriály, seriály, seriály… – 2. díl

Čas 22. 1. 2009 000 14.21 Kategorie Seriály

Loni na podzim jsem v článku Seriály, seriály, seriály… psal o seriálech, které sleduji a považuji je více či méně za kvalitní. Ne všechny ale začaly už na podzim, a proto se nyní zmíním o těch, které se začínají vysílat začátkem tohoto roku.

24

Seriál 24 hodin pokračuje již 7. sezónou, na kterou museli fanoušci relativně dlouho čekat. V minulém roce se totiž kvůli stávce scénáristů seriál vůbec nevysílal. V hlavní roli se (jak jinak) vrací Jack Bauer (Kiefer Sutherland) a s ním několik starých známých postav, k nimž přibude spousta nových tváří. Opět se můžeme těšit na nečekané zvraty, skvělou akci, napínavý děj, Jackovu hlášku „Damn it!“ a skvělou hudbu (Sean Callery).

24 mám hodně rád, pravidelně tento seriál sleduji už od premiéry 1. řady v USA a řadím ho mezi to nejlepší. Před sledováním 7. řady by vám neměl uniknout film 24: Redemption, který je takovým prequelem.

BSG

Battlestar Galactica pokračuje poslední sezónou, respektive posledními 10 epizodami, které uzavřou celý seriál. V poslední sezóně flotila konečně našla Zemi, kde je ale čekalo nemilé překvapení. V posledních epizodách se dozvíme důvody a řešení problému se Zemí, ale také třeba identitu posledního Cylona.

BSG je hodně povedené sci-fi s dobrými postavami a super soundtrackem, který má na svědomí skladatel Bear McCreary.

Lost

Lost patřil původně k mým nejoblíbenějším seriálům, ale poslední dobou (rozuměj poslední cca 2 roky) jej tvůrci strašně natahují a děj je občas dost překombinovaný. I přes tyto nedostatky ale stále Lost sleduju, aktuálně se začíná vysílat 5. řada, která je řadou předposlední. Opět můžeme čekat vysvětlení několika věcí, ale také velké množství nových otazníků, zvratů a kombinací.

Jak už jsem říkal, Lost už není to, co kdysi býval. Ale stále má něco trochu do sebe a budu na to koukat (i když možná už ze setrvačnosti).


Tento příspěvek byl publikován dne 22. 1. 2009 v 14:21 v rubrice Seriály.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

6 komentářů k příspěvku “Seriály, seriály, seriály… – 2. díl”

  1. Díky za připomenutí 24: Redemption, nějak mi unikl.

  2. Blixer napsal:

    S Lostom mas celkom pravdu, ale narozdiel od teba, uz nebudem pozerat ani 5. seriu. Totiz 4. ma len presvedcila v tom, ze tento serial isiel zlou cestou…

  3. mstarman napsal:

    Na lost jsem se těšil jak malý dítě. Zatím je to můj nejoblíbenější seriál a jestli je tohle předposlední série tak by se to už mělo začít rozplétat ;)

  4. Hrach napsal:

    No, ta Battlestar, to je aspoň super seriál. Kam se na to všecky ostatní hrabou. Perfektní děj, myšlenka, hudba, zpracování, psychologie postav. No něco úžasnýho. :)

  5. Kobi napsal:

    Bohužel se nemám v nové sérii Lost čeho uchopit, jen sleduju slepené scény, aniž bych věděl co proč jak nač zač… Vytratila se kontinuita, tedy aspoň podle mě, která mě tolik přikovala do křesla v první sérii. ALe seriál dokoukám, kouřovýmu monstru musím přijít na kloub:-)

  6. Akka napsal:

    K LOST – s každým seriálem to jde postupně z kopce, ale dle mých zkušeností jsou na tom Lost ještě hodně dobře v porovnání s descendenčními tendencemi ostaních seriálů

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.