Red Bull X-Fighters & Red Bull Air Race — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Red Bull X-Fighters & Red Bull Air Race

Čas 19. 7. 2008 000 11.47 Kategorie Zábava

Sledovat sportovní přenosy v televizi mně moc nebere. Mluvím o klasických sportech, které jsou u nás tak populární, jako například fotbal nebo hokej. Přijde mi hodně nudné a nezáživné sledovat bandu maníků, jak se hodinu až dvě honí za pukem či míčem. O trochu lépe jsou na tom závody Formule 1, ale tam stačí vidět začátek, konec, popřípadě sestřih karambolů a to je vše. Sledovat všech 60 nebo kolik kol také není nic pro mě.

Naproti tomu se mi líbí sporty, které jsou o adrenalinu, kde bude předvedena show, které jsou hodně akční. Tyto sporty jsou dle mého názoru divácky atraktivnější a patří mezi ně například sporty, které zaštiťuje Red Bull. Typickými představiteli jsou Red Bull X-Fighters nebo Red Bull Air Race.

Red Bull X-Fighters

Red Bull X-Fighters patří mezi nejprestižnější a nejnáročnější soutěže freestyle motokrosu. Jezdí se v býčích arénách, popřípadě na stadionech a na tuto akci jsou vždy pozváni ti nejlepší jezdci. Úkolem je předvést co nejlepší triky a akrobatické kousky, které následně hodnotí porota.

Red Bull X-Fighters
Red Bull X-Fighters – Madrid

Red Bull Air Race

Red Bull Air Race jsou závody malých akrobatických letadel. Úkolem závodníků je proletět přes několik bran, mezi kterými musí navíc provádět určité akrobatické manévry. Opět jsou hodnoceni porotou. Soutěž se obvykle koná na vodních plochách poblíž velkých měst, což z ní dělá velice divácky atraktivní akci.

Red Bull Air Race
Red Bull Air Race – Abu Dhabi


Tento příspěvek byl publikován dne 19. 7. 2008 v 11:47 v rubrice Zábava.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.