ITzpravy.cz – nový RSS agregátor — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


ITzpravy.cz – nový RSS agregátor

Čas 22. 5. 2008 000 14.36 Kategorie Internet

Dnes byl oficiálně spuštěn nový server s názvem ITzpravy.cz. Jedná se o webový RSS agregátor, který agreguje pouze zdroje z oboru informační technologie. Jistě můžete namítnout, že RSS agregátorů je na internetu spousta. Je tomu tak, s většinou z nich sice nemám osobní zkušenosti, jen v současnosti testuju agregátor od Google s názvem Google Reader.

ITzpravy.cz byly původně vytvořeny pouze pro osobní potřebu autora, dnes však byly uvolněny veřejnosti. Co tedy ITzprávy nabízejí:

  • Každý den více jak 1000 článků z 600 zdrojů (cs, sk i en).
  • Možnost výběru oblíbených zdrojů.
  • Odběr nových článků emailem nebo pomocí RSS.
  • A spousta dalších…

ITzpravy.cz
Homepage ITzpravy.cz

ITzprávy jsou určitě zajímavá služba. Jako primární zdroj informací sice používám integrovanou RSS čtečku v prohlížeči Opera. Do ITzpráv jsem se ale zaregistroval a přidal veškeré své zdroje, které pravidelně sleduji, abych mohl sledovat novinky i bez přístupu k mému počítači (toto by měla také řešit nová verze Opery 9.5, která bude mít možnost synchronizovat nastavení RSS, záložek a dalších parametrů s jakýmkoliv jiným počítačem s nainstalovanou Operou).

Teprve čas však ukáže, zda si u mě ITzprávy najdou místo. Trochu vidím nevýhodu v tom, že se jedná o agregátor pouze IT zpráv (jasně, jsou to ITzprávy). Existuje však spousta zdrojů, které sleduji a které nesouvisejí s IT, z čehož vyplývá nutnost použití ještě dalšího agregátoru. Nebo využít např. zmíněný Google Reader, kam si mohu přidat zdroje jak z oboru IT, tak z jakéhokoliv jiného oboru.


Tento příspěvek byl publikován dne 22. 5. 2008 v 14:36 v rubrice Internet.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.