Filmy, které jsem viděl v květnu 2008 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v květnu 2008

Čas 1. 6. 2008 000 12.49 Kategorie Filmy

American Gangster (Americký gangster)

American Gangster (Americký gangster)

Hlavní hrdina je Frank Lucas, který se vypracoval na špičkového obchodníka s drogami. Podplácel spoustu policistů a jeho zboží zaplavilo celý New York. Naproti němu stojí obyčejný policista Richie Roberts, který se ho se svým týmem snaží dopadnout a s ním také všechny zkorumpované policisty.

Hodně zajímavé kriminální drama s Denzelem Washingtonem a Russellem Crowem v hlavních rolích. Celý film má super atmosféru.

Moje hodnocení: 90%


Eastern Promises (Východní přísliby)

Eastern Promises (Východní přísliby)

Porodní sestra Anna pátrá po identitě dívky, která jí zemřela na porodním sále. Pátrání ji zavede až k ruskému gangu, který v ní však uvidí hrozbu, jelikož vůdce gangu dívku zneužíval a narozené dítě by mohlo znamenat problém.

Vynikající drama z prostředí ruského gangu. Viggo Mortensen v roli Nikolaje, řidiče a později člena gangu, svou roli zahrál hodně přesvědčivě. Klidně bych uvěřil, že je rodilý Rus.

Moje hodnocení: 88%


Rambo (Rambo: Do pekla a zpět)

Rambo (Rambo: Do pekla a zpět)

Skupina dobrovolníků se dostane do problémů ve vojáky utlačované Barmě. Na pomoc jim jde skupinka žoldáku v čele s Johnem Rambem, který se v Thajsku usadil.

Stallone dokázal, že ještě rozhodně nepatří do starého železa. Scénář by mohl být lepší, ale jinak je to akční podívaná, jak má být. Film je neobyčejně brutální (což není zápor). Ve výsledku by mohl být klidně delší, protože druhá polovina utekla hodně rychle.

Moje hodnocení: 85%


Saving Private Ryan (Zachraňte vojína Ryana)

Saving Private Ryan (Zachraňte vojína Ryana)

Válečný film z období 2. světové války. Po vylodění v Normandii dostane kapitán John Miller se svou jednotkou úkol z nejvyšších míst. Musí najít vojína Francise Ryana a dopravit ho zpět, jelikož všichni jeho bratři padli v boji a on musí přežít.

Film je to sice postarší, avšak stále hodně kvalitní a vždy se na něj rád podívám znovu. Atmosféra, která dokáže tak vtrhnout do děje se nevidí jen tak v každém filmu.

Moje hodnocení: 95%


The Departed (Skrytá identita)

The Departed (Skrytá identita)

V Bostonu řádí zločinecká organizace v čele s bossem Costellem (Nicholson). Do této organizace se infiltruje tajný policista Billy Costigan (DiCaprio). Na opačné straně je Colin Sullivan (Damon), který pracuje pro Costella a který se infiltroval do policejních řad. Oba se snaží zjistit identitu toho druhého.

Kriminální drama se zajímavým dějem a vynikajícími hereckými výkony (Nicholson, DiCaprio, Damon, Wahlberg).

Moje hodnocení: 87%



Tento příspěvek byl publikován dne 1. 6. 2008 v 12:49 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.