Tak nám skončila Battlestar Galactica — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Tak nám skončila Battlestar Galactica

Čas 22. 3. 2009 000 19.51 Kategorie Seriály

Tento týden byla odvysílána finální epizoda sci-fi seriálu Battlestar Galactica. Seriál se vysílal od roku 2003, kdy byla uvedena pilotní minisérie. V roce 2004 se započala vysílat regulérní 1. řada a celkově byly natočeny 4 řady. Seriál vychází z původní Battlestar Galacticy ze 70. let. Pokud jste o tomto seriálu ještě neslyšeli, tak doporučuju prostudovat velmi pěkně zpracovaný český web bsg.cz.

BSG

Osobně tento seriál hodnotím jako to nejlepší ze žánru sci-fi. Seriál byl relativně úspěšný a klidně by mohl pokračovat dále. Jsem ale rád, že jej ukončili v tom nejlepším, místo toho aby zbytečně ždímali značku a vydávali stále nové a nové řady, s nimiž by kvalita seriálu upadala.

Finále bylo hodně napínavé, bylo vyjasněno několik dílů skládačky, skvělé technické zpracování, jedním slovem úžasné. V závěru bylo také určité poselství, které varuje nad pokrokem techniky, jelikož by se mohlo odehrát to samé co v seriálu. Abych jen nechválil, tak uvedu nějaký negativní prvek. Celkově bych uvítal menší počet flashbacků, ale zato dovysvětlení některých linií, které nebyly dořešeny.

Nicméně na podzim bude odvysílaný ještě film The Plan, který poskytne náhled na věc očima Cylonů, takže je možné, že se zmíněné věci dořeší zde. Také se začne vysílat spin-off seriál s názvem Caprica, který se bude odehrávat ještě před pádem 12-ti kolonií. Tomuto spin-offu zatím moc nevěřím, ale třeba příjemně překvapí.


Tento příspěvek byl publikován dne 22. 3. 2009 v 19:51 v rubrice Seriály.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

3 komentářů k příspěvku “Tak nám skončila Battlestar Galactica”

  1. Hrach napsal:

    Já se naopak na Capricu těším, co sem viděl jednu ukázku, tak sem byl nadšen. Vypadá to na podobný princip – důraz na postavy ve scifi prostředí. A to se mi líbí.

    Jinak v závěru mi chybělo více dojasnění. Jinak sem spokojen.

  2. Jasper napsal:

    Jen aby to nebylo něco ve stylu argentinské telenovely ve sci-fi prostředí :D

  3. Hrach napsal:

    Myslím si, že „na to“ tvůrci nemají.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.