Spartacus: Blood and Sand — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Spartacus: Blood and Sand

Čas 13. 3. 2010 000 12.30 Kategorie Seriály

Spartacus: Blood and Sand

Spartacus: Blood and Sand je nový seriál z produkce kabelové televize Starz. Příběh se točí okolo otroka a gladiátora jménem Spartacus, původem z Thrákie. Ten se spojil s Římany v boji proti Gótům. Římané měli nakonec jiné plány, Spartacus neuposlechl rozkaz a byl vzat do otroctví. Dostal se do města Capua, kde začal v gladiátorské škole Lentula Batiata trénovat. Přibližně v tuto dobu se začíná odehrávat seriál.

Jako první vás na seriálu pravděpodobně upoutá vizuální stránka, která se velmi podobá komiksovému hitu Zacka Snydera 300: Bitva u Thermopyl. Jelikož seriál běží na kabelovce, tak si tvůrci nemuseli lámat hlavu s nějakou cenzurou a mohli drsně vykreslit tehdejší dobu. Celý seriál je tak doslova prošpikován efektními brutálními bitkami v aréně se spoustou násilí, zpomalených záběrů a litrů stylizované krve, nechybí množství sexu, sexuálních orgií a různých zvráceností tehdejší doby.

Spartacus: Blood and Sand rozhodně doporučuji vyzkoušet zhlédnout. Seriál určitě nepatří k absolutní špičce, jistě se najdou i nějaké ty vady. Historická přesnost asi nebude nejlepší, některé scény možná působí trochu lacině a přehnaně, sem tam se tvůrci snaží až moc šokovat. Jako celek se na to ale kouká hodně dobře, je to drsné a zábavné. Zde se můžete podívat na oficiální trailer:


Tento příspěvek byl publikován dne 13. 3. 2010 v 12:30 v rubrice Seriály.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.