Software pro studenty za výhodné ceny — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Software pro studenty za výhodné ceny

Čas 8. 12. 2007 000 12.57 Kategorie PC, Škola, Webdesign

Většina studentů obvykle nemá dostatek peněz k tomu, aby si mohli pořídit plné verze programů, z nichž některé stojí i desítky tisíc korun. To samozřejmě vede k tomu, že studenti raději sáhnou po pirátské verzi z internetu. Softwarové firmy si však naštěstí začínají uvědomovat, že pokud nabídnou své produkty pro studenty za výhodnější ceny, tak na tom určitě vydělají více, než když je prodávají za plnou cenu a studenti si je raději stáhnou z internetu. V tomto postu zkusím vypsat několik produktů, které se dají získat v rámci studentské licence za výhodnější cenu.

Produkty Microsoft

Microsoft LogoMicrosoft nabízí v rámci svého programu Microsoft Select doživotní licence pro 19 produktů. Produkty si mohou pořídit všichni žáci, studenti a zaměstnanci všech akreditovaných škol v České republice (základní, střední i vysoké). Ceny jsou velmi výhodné a oproti běžným licencím jsou levnější o 85%. Microsoft Office Enterprise 2007 nakoupíte například za 3214 Kč, což je určitě výhodnější než cca 20 000 Kč za normální licenci. Většina programů je dostupná v libovolné jazykové verzi, k dispozici jsou produkty Office, Windows upgrade, encyklopedie Encarta atd… Více informací o produktech a také odkazy na obchody, kde můžete nakoupit, naleznete na stránkách Microsoftu. Zde naleznete informace o licenci. Produkty zakoupené přes Microsoft Select program samozřejmě nelze využívat ke komerčním účelům a také k nim není poskytována telefonická podpora.

Pokud chcete i telefonickou podporu, tak můžete využít aktuální zimní nabídky Microsoftu, kdy za cca 1400 Kč nabízí balík Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti, který můžete nainstalovat až na 3 počítače v domácnosti a obsahuje aplikace Word, Excel, OneNote a PowerPoint.

Na některých vysokých školách máte také možnost pořídit vývojové nástroje, operační systémy a další produkty Microsoftu v rámci programu MSDN AA.

Produkty Adobe

Adobe LogoOd listopadu lze na českém trhu sehnat studentské licence produktů Adobe, které jsou také za velmi výhodné ceny. Například balík Creative Suite 3 Web Premium, který obsahuje aplikace Adobe Dreamweaver CS3, Adobe Flash CS3 Professional, Adobe Photoshop CS3 Extended, Adobe Illustrator CS3, Adobe Fireworks CS3, Adobe Acrobat 8 Professional, Adobe Contribute CS3 můžete pořídit za 2400 Kč. Produkty mohou zakoupit studenti minimálně dvouletého studia na střední či vysoké škole a opět nelze používat ke komerčním účelům. Podrobnosti naleznete například na stránkách www.adobeprostudenty.cz. Programy jsou plně funkční verze a bez časového omezení.

Produkty Autodesk

Autodesk nabízí některý svůj software zdarma ke stažení, popřípadě můžete objednat instalační média a zaplatíte pouze za dopravu. V nabídce mají Autodesk Inventor Professional 2008, Autodesk Alias Studio, Revit Architecture 2008, Revit Structure 2008, Autodesk VIZ 2008, AutoCAD Civil 3D 2008 a AutoCAD Map 3D 2008.

Autodesk logo

Ostatní produkty Autodesku musíte zakoupit v rámci studentské licence například u společnosti Xanadu. Studentské licence Autodesku však nemají neomezenou platnost, jsou typicky na 2 roky. 3ds max 2008 nakoupíte za cca 3000 Kč.

Produkty Eset

Eset logoSpolečnost Eset dlouhou dobu nenabízela studentské licence svého antivirového řešení NOD32. Od letošního podzimu však mají všichni studenti po předložení ISIC karty nárok na 50% slevu na produkty ESET NOD32 Antivirus a ESET Smart Security na 1 PC na 1 rok. Podrobnosti o akci naleznete na stránkách Esetu.

Produkty Corel

Corel logo

Corel má ve své nabídce pro studenty program CorelDRAW Graphics Suite X3, který ve studentské licenci koupíte za 2400 Kč. Opět jako u jiných studentských verzí nelze použít pro komerční účely.

To by bylo asi vše. Samozřejmě existuje více studentských verzí různých programů, v tomto přehledu jsem vypsal pouze ty, které mi přijdou zajímavé.


Tento příspěvek byl publikován dne 8. 12. 2007 v 12:57 v rubrice PC, Škola, Webdesign.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.