Pár školních věcí… — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Pár školních věcí…

Čas 4. 6. 2009 000 20.23 Kategorie Škola

Nahromadil se mi na disku nějaký stuff za tento školní rok, různé semestrální projekty, referáty a podobně. Dávám to zde ke stáhnutí, třeba to někdo využije. Mělo by to být vše správně, ale je možné, že někde budou nějaké chyby.

Statistika

Celkem rozsáhlá analýza na téma Filmy a jejich diváci. Analyzoval jsem data z vlastního sociologického průzkumu, kterého se možná mnozí z vás zúčastnili. Obsahem je jak explorační analýza pro všechny statistické proměnné, tak několik pokročilejších metod z oblasti statistické indukce (test nezávislosti v kontingenční tabulce, parametrické testování).

Stáhnout: text (pdf, 2MB), analyzovaná data (xls, 100kB)

Internetové technologie

Prezentace na téma Vytváření PDF dokumentů v PHP. Mimo základní historii formátu PDF a přehledu některých možností, jak PDF v PHP vytvářet, se zabývá třídou FPDF. Konkrétně tvorbou českých fontů (jak vytvořit české fonty pouze pro středoevropské kódování, aby fonty měly přijatelnou velikost), základní příkazy, buňky, záhlaví a zápatí, pluginy a na závěr také komplexní ukázkou na příkladu fiktivní faktury.

Stáhnout: prezentace (pdf, 1MB), ukázky (zip, 2MB)

Dokumentografické informační systémy

Menší analýza sociální sítě, konkrétně vztahů mezi uživateli diskusního fóra na mém My Name Is Earl webu. Obsahem je 2D vizualizace sociální sítě, přehled různých centralit a podobně.

Stáhnout: text (pdf, 1MB), prezentace (pptx, 1MB)

Komprese dat

Implementace několika základních kompresních algoritmů, konkrétně Run-length encoding (RLE), Burrows-Wheeler transformace (BWT) a Lempel-Ziv-Welch (LZW). Projekt je implementován v PHP ve formě didaktické pomůcky.

Stáhnout: text (pdf, 1MB), prezentace (pdf, 1MB), zdrojáky (zip, 2MB)

Elektronické publikování

Prezentace na téma Nástroje pro tvorbu fontů, obsahuje základní přehled nástrojů pro tvorbu a správu fontů. Vytvořeno v LaTeXu (Beamer).

Stáhnout: prezentace (pdf, 500kB), zdroják (zip, 500kB)

Vývoj webových aplikací v .NET

Jednoduchá webová aplikace v ASP.NET, obsahuje práci s daty pomocí ADO.NET, veškeré metody jsou programovány ručně, dále práci s XML, tvorbu vlastních ovládacích prvků (Custom Control, WebControl, Composite Control), vlastní validátor a další.

Stáhnout: zdroják (zip, 2MB)


Tento příspěvek byl publikován dne 4. 6. 2009 v 20:23 v rubrice Škola.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.