Secret Files 2: Puritas Cordis – dojmy z dema — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Secret Files 2: Puritas Cordis – dojmy z dema

Čas 20. 8. 2008 000 22.51 Kategorie Hry

Aktualizováno 28.4.2009: Cenega Czech již má hru v nabídce na svých internetových stránkách. Lokalizovaný bude podle dostupných informací jen manuál, hra bude v angličtině. Vydání je naplánováno na květen 2009.
Aktualizováno 28.1.2009: U nás bude hru vydávat s největší pravděpodobností Cenega Czech. Termín není známý, ale jestli bude lokalizace, tak ta se obvykle dělá až z anglické verze a ta vyjde ve 2. čtvrtletí 2009. Lokalizovaná verze tedy ještě později…
Aktualizováno 27.8.2008: Podle mých informací u nás Secret Files 2 nebude vydávat Hypermax, který vydával první díl. Nějaký jiný distributor je přeplatil a tak budeme muset počkat na oznámení…
Aktualizováno 25.8.2008: Zjistil jsem několik věcí o vydání přímo od člověka z Deep Silver. Takže španělská, francouzská, anglická a italská verze hry vyjde v 1. kvartálu 2009 spolu s Wii a DS portem. Anglické demo prý momentálně není z hlediska marketingu a PR zajímavé, takže vyjde také příští rok. Ohledně české verze také nemají žádné informace, prý ještě neposkytli licenci žádnému distributorovi v ČR.

V pondělí vyšlo demo mnou hodně očekávané adventury Secret Files 2: Puritas Cordis. Jedná se o pokračování předloňské adventury Secret Files: Tunguska. Kvůli demu jsem musel oprášit znalosti němčiny, protože v jiném jazyce zatím není k dispozici.

Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis

V úvodu demoverze je krátká pasáž odehrávající se v kostele kdesi v Británii. Biskupa Parreyho vyruší nezvaní návštěvníci a ten má za úkol skrýt pergamen a zařídit, aby ho následující den našla správná osoba.

Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis

Následně se děj přesouvá na výletní loď Calypso, kde se chystá strávit svou dovolenou hrdinka prvního dílu Nina Kalenkov. Během následujících několika dní (a nocí) bude řešit spoustu problémů, které se jí přihodí. Hned první den jí někdo vyměnil zavazadla, při jejich hledání ji kdosi napadne a také se stane svědkem vraždy, což jí na začátku nikdo neuvěří, a proto bude muset obstarat důkaz.

Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis

Technicky hra vypadá parádně. Tvůrci splnili všechny sliby, o kterých jsem již psal v preview. Hra podporuje širokoúhlé monitory a také předrenderovaná pozadí jsou ve velkém rozlišení. Na okolních screenshotech, které jsou pořízeny v rozlišení 1680×1050, si můžete prohlédnout kvalitu grafického zpracování. Zajímavá je také funkce zoomu, kdy se například při dialozích obrazovka přiblíží na postavy, které spolu komunikují. Použito je také realtime osvětlení předrenderovaných 2D pozadí, díky čemuž může hlavní postava v určitých situacích použít baterku na posvícení do špatně viditelného místa.

Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis

Příběh hry zatím nelze hodnotit, jelikož v demoverzi je pouze krátká úvodní kapitola. I tak se mi Secret Files 2 podle demoverze hodně líbí a plná verze nabídne spoustu hodin zábavy. V plné verzi bude možno hrát za více postav, kromě Niny ještě například za jejího ex-přítele Maxe, který je na pracovní cestě v indonéské džungli.

Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis

V Německu hra vychází již koncem tohoto měsíce. Ohledně verze s českými titulkami zatím nejsou žádné informace. Lokalizovaná verze prvního dílu však vyšla se zpožděním téměř třičtvrtě roku, takže doufejme, že se stejná situace nebude opakovat a hra vyjde do Vánoc.

Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis Secret Files 2: Puritas Cordis

Dále si můžete prohlédnout ještě několik gameplay videí, které jsem natočil. 

Úvodní scéna za biskupa Parreyho:

Za Ninu na výletní lodi Calypso v noci:

Za Ninu na výletní lodi Calypso ve dne:


Tento příspěvek byl publikován dne 20. 8. 2008 v 22:51 v rubrice Hry.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

2 komentářů k příspěvku “Secret Files 2: Puritas Cordis – dojmy z dema”

  1. L.Zachrla napsal:

    Prosím Vás nevíte někdo kdy má vyjít čeština do
    Secret files 2: Puritas cordis? Nebo jestli už vyšla, případně kde bych ji mohl najít? Výměnou mohu také pomoci. Díky

    lzachrla@seznam.cz

  2. Jasper napsal:

    U nás hra vyšla bez češtiny. V diskuzi u této hry na Xzone obchodě někdo psal, že češtinu kdosi dodatečně udělá, ale žádné bližší info nepodal…

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.