První tři měsíce s Androidem – co se mně na něm nelíbí — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


První tři měsíce s Androidem – co se mně na něm nelíbí

Čas 3. 10. 2011 000 20.32 Kategorie Názory

HTC Wildfire SNa konci června jsem si pořídil nový telefon. Volba padla na HTC Wildfire S s operačním systémem Android.

Předně musím říci, že nejsem žádný zarytý fanoušek Android OS. Klidně bych si koupil třeba iPhone, u kterého se mi líbí uživatelské prostředí a široká podpora u vývojářů aplikací, ale jehož cena je na můj vkus příliš vysoká. Telefony ani neobměňuju moc často. Toto je teprve můj třetí přístroj. První telefon jsem měl Siemens C35i, který jsem po 2 letech díky poruše vyměnil za Siemens CX65. Ten mi vydržel více jak 6 let a na svou dobu to byl relativně zdařilý přístroj se spoustou funkcí.

Jak už jsem psal, jako nový telefon jsem si vybral HTC Wildfire S. Je to v podstatě moje první reálná zkušenost s OS Android. Dříve jsem jenom naprogramoval jednoduchou aplikaci GEOkvíz, kterou jsem testoval pouze v emulátoru. Článků o výhodách a nevýhodách Androida je myslím na internetu dost, takže se nechci zbytečně moc rozepisovat. Telefon se mi celkově líbí, je dostatečně rychlý, velikostně pěkně sedne do ruky. Také nadstavba HTC Sense mi vyhovuje, ale přesto by se našlo pár věcí, které se mi moc nelíbí.

Co se mi na Androidu, popřípadě HTC Wildfire S nelíbí:

  • Čekal jsem lepší propojení s ostatními Google službami. Když si desktopové Chrome ukládá do cloudu historii, záložky a další data, pro je nevyužívá i prohlížeč v telefonu?
  • Česká lokalizace celkem nic moc, takže používám originál anglickou. V CZ verzi například při nějaké dostupné aktualizaci vyjede v notifikační liště text „Aktualizace nejsou k dispozici“.
  • Po odinstalování některých programů stále zůstanou ikonky v menu a po kliknutí se zobrazí hláška, že aplikace již není dostupná. Ikony zmiznou až po restartu telefonu.
  • Technické zpracování mohlo být lepší. Kovové unibody tělo u HTC Wildfire byla lepší volba, než plast u nástupce Wildfire S. Po zmáčknutí na určitých místech je občas slyšet vrzání…
  • Při synchronizaci s Facebookem se stáhnou fotky uživatelů, které se pak zobrazují v kontaktech a při vyzvánění. Problémem ale je, že fotky mají pěkně mizerné rozlišení. V adresáři to nevadí, ale při vyzvánění je fotka celkem velká a rozmazaná.
  • Telefon se už několikrát zasekl při odpojování kabelu od PC. Pomohlo až vytažení baterie.


Tento příspěvek byl publikován dne 3. 10. 2011 v 20:32 v rubrice Názory.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

2 komentářů k příspěvku “První tři měsíce s Androidem – co se mně na něm nelíbí”

  1. Mugabe napsal:

    Stahni si aktualizace… to co říkáš jsou chyby ktery určitě budou fixnuty v nejakym nasledujicim hotfixu nebo verzi rom.

    • Jasper napsal:

      No to je taky celkem problém. Aktualizace zatím žádné nejsou a to jsou některé ty chyby už celkem dost staré. Mluvím o oficiálních updatech. Moc se mi nechce babrat s nějakými rooty a neoficiálními romkami…

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.