Nejočekávanější adventury tohoto roku — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Nejočekávanější adventury tohoto roku

Čas 14. 6. 2008 000 17.49 Kategorie Hry

Ti, co mě znají, tak ví, že mezi mé oblíbené herní žánry patří adventury (ti, co to nevěděli, tak teď už to taky ví). Sepsal jsem takový menší seznam adventur, které letos ještě vyjdou a na které se docela těším (seřazeno podle toho, jak moc se na ně těším).

Secret Files 2

Secret Files 2 banner

Volné pokračování adventurního hitu Secret Files: Tunguska (Tunguzka: Přísně tajné). Příběh se odehrává 2 roky po skončení prvního dílu. Nina a Max se rozešli a pobývají v různých koutech světa, ale příběh je dá opět dohromady. Opět se bude jednat o klasickou click & point adventuru, přibude podpora širokoúhlých LCD a mnoho dalších vylepšení.

Still Life 2

Still Life 2

Opět pokračování, tentokrát detektivní adventury Still Life z roku 2006 (recenze české verze na TG). Hlavní hrdinkou bude opět Victoria McPhersonová, stejně jako v prvním díle půjde hrát i za jinou postavu, kterou bude tentokrát novinářka Hernandezová. Děj se bude stále točit okolo vraha z prvního dílů, kterého se Victorii nepodařilo dopadnout. Loni proběhly na Internetu informace, že by se mělo jednat o 3D adventuru (čemuž by odpovídaly i méně kvalitní screenshoty), ale snad to bude opět klasická click & point.

Alternativa

Alternativa banner

Alternativa je nová česká adventura. Jedná se o klasickou click & point adventuru s nelineárním příběhem a alternativními dějovými liniemi. Děj by se měl odehrávat v budoucnosti ve světě Alternativy, bude možnost hrát za 3 postavy. Hráč bude moci udělat rozhodnutí, které může ovlivnit další děj hry.

Theseis

Theseis banner

Theseis je 3D adventura odehrávající se v Řecku. Hlavní hrdinou bude vědec Andonicos Kalogira a jeho sestra Pheve. Andonicos se dozví, že jeho otec je pohřešován a nejspíše i mrtvý a proto se vrací do rodné vesnice, aby se tento problém pokusil vyřešit. Během hry bude možnost setkat se s mnoha mytickými prvky, které Andonicos studuje a snaží se ověřit, že se nejedná jen o výplody fantazie starých opilců.

Ostatní

Vyjít by měla ještě spousta dalších adventur. Za zmínku určitě stojí české Memento Mori. Původně měla v seznamu být i adventura Gray Matter, která ale byla pravděpodobně odložena až na rok 2009. Také se těším na Dreamfall Chapters, což by mělo být pokračování Dreamfall – The Longest Journey. O této adventuře však zatím nejsou žádné informace a letos určitě nevyjde.


Tento příspěvek byl publikován dne 14. 6. 2008 v 17:49 v rubrice Hry.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.