Majáles VŠB-TU Ostrava 2008 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Majáles VŠB-TU Ostrava 2008

Čas 10. 5. 2008 000 23.44 Kategorie Akce

Ve středu 7. května se konal již 13. ročník tradičního Majálesu Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Jelikož nejsem ranní ptáče, nestihl jsem dopolední zahajovací část (ani jsem neplánoval, že bych to stihl) a šel jsem až na odpolední program.

Logo Majálesu 2008

První ze známějších kapel přišla na řadu UDG. Nejvýraznější člen této kapely byl bubeník, který měl celou dobu na sobě jen kraťasy a kravatu. Ke konci pak vzal několik bubnů a dal je divákům v první řadě, aby mohli bubnovat. Dále hrál Team revival, jejichž frontman byl hodně podobný Haberovi. K večeru se na pódiu objevili Buty, ze kterých si moderátor pořád dělal srandu, že to jsou revival, ale byli to skuteční Buty. Z dalších vystoupení stojí za zmínku Jarda Uhlíř, který zahrál několik songů, které si většina pamatuje z mládí. Hřebem večera byli Horkýže slíže, které jsem ale nestihl.

Main stage 2008
Main stage. Photo by Pavel.

Počasí se skutečně vydařilo, celý den bylo slunečno. Kolem 17:00 moderátor na pódiu říkal, že loni byla účast 8000 lidí a že letos je lidí určitě více. Osobně tipuju, že takových 10000 lidí tam mohlo být. Vše ale nebylo tak super. Nejvíce mě štvali debilové, kteří hodili do davu kelímek s pivem. Já, ani nikdo ze známých, jsme to sice neschytali, ale určitě to nebylo nic příjemného.

Jinak byl celý Majáles super. Za organizací stojí pouze 5 lidí ze Stavovské unie studentů VŠB, za což jim určitě přísluší poklona (nejen má), protože zorganizovat takhle velkou akci v 5 lidech musela být ohromná zátěž.

V následujících fotoalbech jsou ke zhlédnutí fotografie z Majálesu:

Tady nějaká videa z YouTube:


Tento příspěvek byl publikován dne 10. 5. 2008 v 23:44 v rubrice Akce.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.