Krypton Toolkit – dejte svým programům vzhled jako Office 2007 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Krypton Toolkit – dejte svým programům vzhled jako Office 2007

Čas 2. 1. 2008 000 23.10 Kategorie PC

Programujete ve Visual Studiu a chtěli byste, aby vaše aplikace vypadaly jako Microsoft Office 2007? Pokud jste měli na obě otázky odpověď „ano“, tak mám pro vás řešení, kterým je Krypton Toolkit.

Krypton Toolkit je soubor grafických komponent (tlačítka, přepínače, atd…), který je k dispozici zdarma i pro použití v komerčních aplikacích. Jediné, co budete potřebovat, je počítač s operačním systémem Windows 2000, 2003, XP nebo Vista a také mít nainstalovaný .NET Framework 2.0 nebo vyšší. IDE je doporučováno Visual Studio 2005 SP1 nebo Visual Studio 2008. V násle­dujícím textu uvedu návod, jak Krypton Toolkit nainstalovat do Visual Basic 2008 Express Edition, který je ke stažení zdarma na stránkách Microsoftu.

Ukázka vzhledu programu
Ukázka aplikace s komponentami Krypton Toolkit.

Jak tedy tento toolkit nainstalovat? První předpoklad je mít nainstalovaný Visual Basic 2008 Express Edition (viz. odkaz výše). Samozřejmě můžete mít komerční plnou verzi Visual Studia. Dalším předpokladem je stažení samotné instalace Krypton Toolkitu. Tu naleznete na www stránkách projektu. Zde musíte zadat svůj e-mail, na který vám obratem přijde odkaz na stažení. Program můžete hned nainstalovat. Tím však instalace nekončí, je zapotřebí ještě provést následující 2 kroky:

Nejprve nainstalujeme šablony pro nové projekty. Otevřete si složku, kam jste nainstalovali Krypton Toolkit, a najděte adresář Templates. Obsah tohoto adresáře (*.zip soubory se šablonami) nakopírujte do tohoto adresáře na svém PC:
<dokumenty>\Visual Studio 2008\Templates\Pro­jectTemplates\Vi­sual Basic\

New project - Šablony jsou nainstalovány
New project dialog – Šablony jsou nainstalovány.

Druhým krokem je přidání komponent do toolboxu, abyste je mohli používat ve svých projektech. To provedete jednoduše přes dialog Choose Toolbox Items, který najdete v menu pod položkou Tools > Choose Toolbox Items. Zde zatrhněte všechny Krypton komponenty. Práci s hledáním si můžete ušetřit aplikováním filtru s klíčovým slovem krypton.

Přidání ovladačů do Toolboxu
Choose Toolbox Items – Přidání komponent do toolboxu.

Tím máme nainstalováno a můžete se dát do programování. Spolu s Toolkitem se nainstaloval i Krypton Explorer, což je ukázková aplikace všech komponent včetně dokumentace.

Jak už jsem zmínil, Krypton Toolkit je zdarma, zaplatíte pouze v případě, že chcete nahlédnout do zdrojových kódů. Na stránce Component Factory pak najdete ještě komponentu Krypton Ribbon, která přináší prvek Ribbon (v CZ verzi Pás karet) z Office 2007 a Krypton Navigator, který přináší nové záložky. Oba tyto soubory komponent jsou však již placené.


Tento příspěvek byl publikován dne 2. 1. 2008 v 23:10 v rubrice PC.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Jeden komentář k příspěvku “Krypton Toolkit – dejte svým programům vzhled jako Office 2007”

  1. Tomáš Opekar napsal:

    Díky za inspiraci, tuhle věcičku sem přesně hledal.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.