Filmy, které jsem viděl v říjnu 2008 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v říjnu 2008

Čas 1. 11. 2008 000 17.05 Kategorie Filmy

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Indiana Jones a království křišťálové lebky)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Indiana Jones (Harrison Ford) je zpátky. Tentokrát se chystá rozřešit záhadu tajemné křišťálové lebky. O tu však mají velký zájem i sověti pod vedením agentky KGB Dr. Iriny Spalko (Cate Blanchett). Indy má také nového „pomocníka“, kterým je jeho syn Mutt (Shia LaBeouf). Spolu se vydají na dobrodružnou cestu do peruánské džungle.

Nový Indy se povedl, film obsahuje plno hlášek a gagů. Úsměv na rtech mi vydržel od první scény s Indym až do konce filmu.

Moje hodnocení: 85%


Iron Man

Iron Man

Hlavním hrdinou je milionář Tony Stark (Robert Downey Jr.), majitel firmy Stark Industries, génius přes vývoj zbraní a jiné techniky. Jednou byl předvést novou raketu Jericho v Afghánistánu. Tam ho přepadli a zajali teroristé a chtějí po něm, aby jim jednu takovou raketu vytvořil. Tony naoko pracuje na raketě, ale ve skutečnosti si vytváří bojový oblek, pomocí kterého chce utéct. Uvědomil si totiž, že by ho teroristi stejně nepropustili.

Za pomoci svého obleku se Tonymu podaří utéct a rozhodl se, že jeho firma končí s vývojem zbraní. Také si doma tajně vytváří nový typ bojového obleku, modernější a kvalitnější, než jeho první verze, kterou vytvořil v jeskyni v Afghánistánu. Za pomoci tohoto obleku chce Tony pomáhat lidem.

Tonyho nápad skončit s vývojem zbraní a bojové techniky se nelíbí jednomu z představitelů firmy – Obadiahovi (Jeff Bridges). Ten Tonymu ukrade nápad bojového obleku, jeden si také vytvoří a bude chtít Tonyho zničit a převzít firmu.

Iron Man je hodně povedený film vycházející z komixu, se super hereckým obsazením, triky i vtípky.

Moje hodnocení: 92%


Super Size Me

Super Size Me

Dokumentární dílo Morgana Spurlocka, který se rozhodl, že 30 dní bude jíst pouze jídlo z fast foodů. Takže snídaně, obědy, večeře a různé svačiny mu tvořily pouze produkty z KFC, McDonaldu a dalších. Zároveň také omezil pohyb a jiné fyzické aktivity. Během svého konání byl pod dohledem lékařů, kteří nad experimentem dohlíželi.

Zajímavý dokument ukazující katastrofální účinky rychlého občerstvení na lidský organismus.

Moje hodnocení: 75%


Where in the World Is Osama Bin Laden?

Where in the World Is Osama Bin Laden?

Další dokument od Morgana Spurlocka. Ten tentokrát čeká se svou přítelkyní dítě a chce, aby přišlo do lepšího a bezpečnějšího světa. Proto se rozhodne najít Osamu bin Ladena. Během filmu navštíví země jako Egypt, Maroko, Saúdská Arábie, Afghánistán a další a zde pátrá po Osamovi a dělá interview s místními.

Zábavný dokument o islámu a muslimském světě, obsahuje spoustu zamyšlení hodných myšlenek.

Moje hodnocení: 80%



Tento příspěvek byl publikován dne 1. 11. 2008 v 17:05 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.