Filmy, které jsem viděl v listopadu 2009 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v listopadu 2009

Čas 21. 12. 2009 000 16.37 Kategorie Filmy

District 9

District 9

Příběh se odehrává v jihoafrickém Johannesburgu. Zde před 20 lety přistála obří mimozemská loď a díky poruše nemůže odletět. Kreveťáky (jak lidé mimozemšťany označují) na Zemi nečeká pěkné uvítání. Obyvatelé města je mezi sebou nechtějí, jsou pronásledovaní a žijí v ghettu s názvem District 9.

Kvůli neustávajícím nepokojům je vláda donucena vytvořit jednotku MNU, která má za úkol přestěhovat všechny kreveťáky do neobydlené oblastí dále za městem. Celé akci velí Wikus Van De Merwe (Sharlto Copley). Ten se při podepisování potřebných dokumentů s jednotlivými mimozemšťany dostane do styku s mimozemskou látkou, která bude mít nedozírné důsledky na celý jeho další život…

District 9 je velmi povedený sci-fi film, natočený částečně dokumentárním stylem. Mezi klady bych zařadil neokoukané a zajímavé herce, zajímavý námět a jistě také technické provedení. Je až neuvěřitelné, co režisér Neill Blomkamp dokázal doslova vykouzlit s rozpočtem 30 milionů dolarů.

Za zmínku stojí taky minifilm Alive in Joburg (najdete třeba na YouTube) od stejného režiséra, ze kterého District 9 vychází. Film určitě doporučuju všem milovníkům žánru sci-fi a hodnotím jako film měsíce.

Moje hodnocení: 9/10


Eight Below (Osm statečných)

Eight Below (Osm statečných)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevlezou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a několik měsíců se k nim nikdo nemůže dostat, což jejich majitel Jerry (Paul Walker) těžce nese.

Povedený dobrodružný rodinný film o záchraně psů natočený podle skutečné události.

Moje hodnocení: 7/10


Funny People (Komici)

Funny People (Komici)

George Simmons (Adam Sandler) je úspěšný komik a herec. Georgeovi při lékařské prohlídce diagnostikují nevyléčitelnou chorobu a odhadují několik měsíců života. Ira Wright (Seth Rogen) je naopak začínající komik a Georgův velký fanda. Oba se setkají na představení, Ira začne pracovat pro George a stanou se z nich přátelé.

Nová komedie od Judda Apatowa, obsahuje spoustu vtipných momentů a hlášek. Herecké obsazení je také dobré.

Moje hodnocení: 7/10


The Hangover (Pařba ve Vegas)

The Hangover (Pařba ve Vegas)

Čtyři kamarádi Phil, Stu, Alan a Doug jeli na výlet do Las Vegas, kde chtěli oslavit Dougovu rozlučku se svobodou. Ráno se však probudili ve zničeném apartmánu, v koupelně měli tygra, ve skříni mimino a k tomu všemu ještě postrádají ženicha Douga. Nikdo si nepamatuje nic z předchozí noci a do začátku svatby už nezbývá moc času.

Velmi zábavná komedie plná nejrůznějších vtipů. Povedené herecké obsazení, závěrečné titulky nemají chybu.

Moje hodnocení: 8/10


Moon

Moon

Sam Bell (Sam Rockwell) pracuje jako jediný člověk na měsíční základně, kde se těží helium-3, palivo používané na Zemi. Tříletý kontrakt Samovi pomalu končí, očekává svou náhradu a už se těší zpátky na Zem za svou manželkou a dcerou. Před koncem svého pobytu Sam zjistí, že na základně není sám, a začíná odhalovat tajemství Lunar Industries.

Hodně povedené sci-fi s parádní atmosférou samoty na vesmírné základně a zajímavým příběhem.

Moje hodnocení: 8/10


A Perfect Getaway (Dokonalý únik)

A Perfect Getaway (Dokonalý únik)

Cliff (Steve Zahn) a Cydney (Milla Jovovich) tráví své líbánky na dobrodružné výpravě na Havaji. Od jiných turistů se dozví, že zde byl zavražděn mladý pár. Nenechají se ale odradit a pokračují v cestě. Později se připojí k Nickovi (Timothy Olyphant) s Ginou, situace se pomalu vyhrocuje a nikdo netuší, komu se dá věřit.

Lehce nadprůměrný thriller se skvělým hereckým obsazením, krásným prostředím na Havaji a velmi nečekaným rozuzlením.

Moje hodnocení: 7/10



Tento příspěvek byl publikován dne 21. 12. 2009 v 16:37 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.