Filmy, které jsem viděl v červenci 2008 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


Filmy, které jsem viděl v červenci 2008

Čas 4. 8. 2008 000 12.57 Kategorie Filmy

Babel

Babel

Příběh několika lidí, jejichž životní cesty na první pohled nijak nesouvisí. Manželská dvojce z Ameriky je na zájezdě v Maroku, jejich děti jim hlídá chůva, která však potřebuje odjet do Mexika na svatbu syna. Další osudy se týkají hluchoněmé dívky z Japonska, která řeší své životní problémy, nebo synů Marockého pastýře, kteří testují novou otcovu pušku.

Zajímavé drama s několika propletenými lidskými osudy, dobrým příběhem i hereckým obsazením.

Moje hodnocení: 70%


Disturbia

Disturbia

Kale se vyrovnává se smrtí svého otce a v této souvislosti napadne svého učitele španělštiny. Za to dostal 3 měsíce domácího vězení. Na nohu mu byl připevněn sledovací náramek a v případě, že by opustil svůj dům nebo část pozemku, na kterém stojí, šel by do vězení.

Kale tuto situaci řeší po svém. Celý den nedělá nic konstruktivního, jen se válí u televize nebo Xboxu, poslouchá hudbu a cpe se jídlem. To však neschvaluje jeho matka, která mu proto odstřihla kabelovku, zabavila herní konzoli a zablokovala přístup k hudbě.

Kale si tedy musí najít novou zábavu a začne špehovat sousedy dalekohledem. Po krátké době má zmapované celé okolí svého domu a přesně ví, co, kdo, a v jaký čas pravidelně dělá. Ke Kaleovi občas přijde jeho kamarád Ronnie a sledují Kaleovu novou sousedku Ashley. Ta si jich všimne, jde je navštívit a spřátelí se. Kale má podezření, že jeden z jeho sousedů (Mr. Turner) je místní hledaný vrah, ale nemá žádný důkaz. Spolu s Ashley a Ronniem ho sledují, čehož si Turner všimne a začne si na ně dávat pozor. Kale při jednom podezření na Turnera zavolá policii, ale opět nebyly žádné konkrétní důkazy a nikdo mu nevěří. Turner v něm uvidí hrozbu a snaží se ho zneškodnit…

Zajímavý thriller s ucházejícím hereckým obsazením (Shia LaBeouf, Sarah Roemer, David Morse). Konec sice mohl být vyřešený trochu lépe, ale i tak je to jeden z nejlepších filmů, které jsem tento měsíc shlédl a proto jej hodnotím jako můj film měsíce.

Moje hodnocení: 80%


Drillbit Taylor (Tvrďák Taylor)

Drillbit Taylor (Tvrďák Taylor)

Trojce studentů právě nastoupí na střední školu, kde je okamžitě začne šikanovat jeden z místních studentů. Situaci se jim nepodaří nijak vyřešit a proto se rozhodnout najmout bodyguarda, který by je chránil. Příležitosti se chopí Taylor (Owen Wilson), který je bezdomovec a vidí zde příležitost k získání peněz.

Sice se ve filmu nachází několik vtipných scének, ale jinak je to celkem nic moc komedie.

Moje hodnocení: 55%


Fool's Gold (Bláznovo zlato)

Fool’s Gold (Bláznovo zlato)

Hledač pokladů Benjamin Finnegan je na stopě potopenému pokladu, je však kompletně bez peněz. Když uvidí jachtu jednoho milionáře (Donald Sutherland), na které pracuje jeho žena (Kate Hudson), se kterou se zrovna rozvádí, uvidí v něm šanci, jak získat prostředky na nalezení pokladu. Tak se pomalu rozjíždí cesta za pokladem, při jehož hledání rozhodně nebudou sami.

Dobrý dobrodružný film odehrávající se v Karibiku.

Moje hodnocení: 75%


Forgetting Sarah Marshall (Kopačky)

Forgetting Sarah Marshall (Kopačky)

Hudebník Peter Bretter dostal kopačky od své přítelkyně Sarah Marshall kvůli jinému muži. Peter se s tím nedokáže vyrovnat a jede si vyčistit hlavu na Havaj, kde naneštěstí potká Sarah s jejím novým přítelem. Peter se zamiluje do recepční Rachel, avšak stále cítí něco i k Sarah a bude se muset rozhodnout.

Kvalitní komedie z Apatowovy dílny s dobrými vtípky, herci (Mila Kunis, Kristen Bell, Jason Segel) a Havajským prostředím.

Moje hodnocení: 79%


Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay

Přímé pokračování filmu Zahulíme, uvidíme. Děj pokračuje hned po skončení prvního dílu. Opět se setkáváme s Haroldem a Kumarem, kteří letí do Amsterdamu. Během letu jsou však označeni za teroristy a přesunuti do věznice v Guantanamu. Odsud se pokusí utéct, očistit své jména a také zařídit několik dalších důležitých věcí.

Stejně jako první díl je film doslova napěchovaný spoustou vtípků, gagů a rozhodně se jedná o skvělou komedii.

Moje hodnocení: 75%


Pathology (Patologie)

Pathology (Patologie)

Dr. Ted Gray (Milo Ventimiglia) se díky vynikajícím výsledkům na Harvardu dostal do prestižního programu pro patology. Brzy ale zjišťuje, že v této skupině nadaných lékařů se něco děje. Jeden z doktorů vždy zabije nějakého člověka a ostatní z týmu hádají, jakým způsobem ho zabil. Do této bizardní hry se zapojuje i Ted, ale následné opuštění hry již nebude tak snadné a tento problém musí Ted vyřešit.

Celkem solidní horor plný morbidních a zvrácených scének.

Moje hodnocení: 70%


Prom Night

Prom Night

Studentka Donna Keppel žije u své tety a strýce, protože její rodiče a bratra zabil její učitel Richard Fenton, který ji chtěl mít jen pro sebe. Richarda zavřeli do vězení a Donna se několik let vyrovnává se svou životní situací. Richard uteče z vězení ve stejný den, kdy má Donna maturitní ples, a opět neváhá zabíjet, aby se sešel s Donnou.

Průměrná teenagerovská vyvraždovačka, tento „žánr“ mám rád, ale zpracování mohlo být rozhodně lepší a děj promyšlenější.

Moje hodnocení: 65%


The Onion Movie

The Onion Movie

Tento film nemá žádný děj, v podstatě se jedná o fiktivní zprávy stanice Onion, které jsou plné nejrůznějších satirických scének, ve kterých si autoři dělají legraci z americké kultury.

Nutno uznat, že většina scének je vážně vtipná, za zmínku určitě stojí Armed Gunman, jeden vězeň do každé rodiny, instruktážní video pro teroristy nebo Steven Seagal coby Cock Puncher. Ve výsledku se jedná o povedenou nenáročnou komedii.

Moje hodnocení: 75%


Untraceable (Smrt on-line)

Untraceable (Smrt on-line)

Jennifer Marsh, agentka FBI, se zabývá internetovou kriminalitou. Při jedné noční směně narazí na stránky, na které je videopřenos s týráním kočky. Později se před webkamerou objevili lidé, které pachatel umístil do nejrůznějších pastí a čím více lidí se na videopřenos po internetu podívá, tím rychleji oběť zemře.

Kriminální film s relativně dobrým nápadem.

Moje hodnocení: 70%



Tento příspěvek byl publikován dne 4. 8. 2008 v 12:57 v rubrice Filmy.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.