ACM Student Research Competition 2008 — Jasperův zápisník

Přejít na obsah | Přejít na menu


ACM Student Research Competition 2008

Čas 7. 12. 2008 000 18.40 Kategorie Osobní, Škola

Koncem listopadu (27.10.2008) jsem se zúčastnil se svou bakalářskou prací finále soutěže ACM Student Research Competition 2008 (SRC) v Praze. Jedná se o soutěž IT projektů studentů, jednotlivců i týmů, bakalářského nebo inženýrského studia českých a slovenských univerzit. Soutěž již 6. rokem organizuje Czech ACM Chapter po vzoru obdobné soutěže pořádané organizací ACM v USA. Cílem je podpořit výzkum studentů a umožnit jim konfrontovat své výsledky s výsledky studentů jiných univerzit.

ACM Student Research Competition 2008

Finále se konalo v zasedací místnosti FEL ČVUT a dostalo se na něj celkem 9 prací, 5 z českých a 4 ze slovenských univerzit. Pokud jsem správně počítal, tak 3 práce byly bakalářské, zbytek inženýrské, 2 týmové a zbytek práce jednotlivců. Každý student nebo tým měl 20 minut na prezentaci své práce ostatním a zodpovězení případných dotazů. Prezentace probíhaly ve dvou blocích, dopoledním a odpoledním a porota na konci rozhodla o výsledném pořadí.

Já při prezentaciPorota a finalisté
Já při prezentaci. Porota a finalisté. (Foto Mária Bieliková)

Očíslované byly jen první 4 místa, mezi které jsem se nedostal. Všechny ostatní práce (včetně mé) skončily na 5. místě. To, že jsem nevyhrál, mi vůbec nevadí. Beru za velký úspěch už to, že jsem se dostal mezi 9 nejlepších prací z českých a slovenských univerzit.

Ceny od MicrosoftuZávěrečné hromadné foto
Ceny od Microsoftu. Závěrečné hromadné foto. (Foto Mária Bieliková)

Vítězné práce byly hodně povedené, pro první 2 („Intelligent Household: Energy Consumption Manager“ a „Fast Packet Classification Using Perfect Hash Functions“) jsem hlasoval v hlasování publika a shodl jsem se tak s odbornou porotou. Všechny prezentace si můžete prohlédnout na domovské stránce soutěže.

Ceny od MicrosoftuNa závěr ještě trochu humoru. Když už jsem byl v Praze, tak jsem obešel několik zajímavých míst, mezi kterými nechybělo nákupní centrum Palladium. Jedná se o největší (prý) nákupní středisko v České republice a také patří mezi jedno z největších v Evropě. Nejvíce mě zde pobavily originální toalety s názvem The Toilet Play, které vidíte na fotce vpravo (foto E®ik). Jedná se o sérii fotografií žen v životní velikosti od mladé české fotografky Zuzany Panské, které svým námětem působí ve spojení s toaletami velmi komicky.


Tento příspěvek byl publikován dne 7. 12. 2008 v 18:40 v rubrice Osobní, Škola.
Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál.
Můžete zanechat komentář nebo trackback z vašeho webu.

Zanechte komentář

Avatary zajišťovány službou Gravatar.
Váš první komentář musí schválit správce, další již lze psát volně.